Het arbeidsmarketingbureau

Podcast 25: Betekenisvol zijn na het werkzame leven

Johan raakte geïnspireerd om vanuit purpose deel te nemen aan een van onze Unconferences. Daar kon hij proeven aan een nieuwe cultuur. Een omgeving vol wendbaarheid en experimenten. Daar ondervond hij dat het niet bij hem past. Gelukkig hoefde hij met die kennis zijn baan niet op te zeggen. Door samen te werken leerde hij anderen, maar zichzelf nog beter, kennen binnen een onbekende situatie.

Falen en opstaan. Nieuwsgierig zijn naar iets onbekends. Houd jij dan de boot af of wil je daar meer van weten? Onze gast Marianne Aal begeleidt mensen die in hun werkzame leven veel ervaring hebben opgedaan. Hun rugzak zit boordevol expertise, maar velen vragen zich af hoe ze dat kunnen doorgeven. Kennis en ervaring overdragen aan nieuwe generaties die dat goed kunnen gebruiken. Dat geeft voldoening en betekenis aan het leven na het werk. Nieuw nut vinden door iets terug te geven. Of dat nou koken, tuinieren, op kleinkinderen passen of iets bijdragen aan de samenleving waar iedereen wat aan heeft is. Dat klinkt simpel, maar omschakelen van werk wat je leven heeft bepaalt naar een nieuwe invulling, is nog niet zo makkelijk.

We blijven immers langer gezond en vitaal, dus willen langer doorwerken en zinnige dingen doen. Gebaande paden wijzigen of houden op te bestaan. Hierdoor komt men in transitie, waarbij een draaiboek ontbreekt. Hoe bezint Johan zich, als die nieuwe omgeving het niet voor hem is? Wat is het dan wel? Met Marianne bespreken we hoe dat in elkaar steekt, hoe zij daarbij ondersteunt en wat een betekenisvolle invulling van het leven inhoudt.

 

Delen met je netwerk

Wij zijn er Om elkaar te helpen

Als je het gevoel hebt dat recruitment anders moet?

Recruitment is aan het veranderen van skills naar purpose driven. Het gaat om de mens: van #humanresoures naar #humanrelations.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Wachtwoord*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hallo!

Login op

Het ArbeidsMarketingbureau