Messi Felix Personalized Recruitment

Eén goed 11-tal of 11 goede 1-tallen

Het tijdperk Messi bij Barca is voorbij. De vraag is nu: is Messi onvervangbaar? Maakt Barca nog kans op het kampioenschap? Ze verliezen hun aanvoerder, spelverdeler, assistkoning, topscorer, strateeg in het veld, beleidsmaker buiten het veld en ambassadeur in één klap.

Een recent statement van de CEO van Aston Villa is in dit opzicht interessant. Hun troetelkind vertrekt ook. Jack Grealish groeide ook op in hun jeugdopleiding. Van 6-jarig jongetje tot aan topscorer, idool en meest waardevolle bezit van de club.

CEO Christian Purslow
“It was never our intention to replace Jack with one footballer. Our strategy was to analyse and break down Jack’s key attributes; his creativity, his assists, his goals and to find these qualities and others in three forward players. In signing players Leon Bailey, Ashley Young and Danny Ings we believe we have achieved this key objective and in doing so have reduced an over-dependency in one brilliant footballer. We look forward to the new season with enthusiasm and confidence now we have found real depth and breath in our squad.”

Hoe afhankelijk wil je als onderneming zijn van één persoon, hoe briljant ook? Deze CEO handelt doortastend door de kwaliteiten van andere specialisten bij elkaar op te tellen die daarmee niet alleen dat ene wonderkind vervangen, maar ook diepere kwaliteit toevoegt aan zijn team.

“Elk nadeel heb z’n voordeel” zou Johan zeggen.

Er heerst nu paniek in de HR/recruitment wereld. Dagelijks ontvang ik noodkreten waar capabele recruiters uithangen. Als je niet wilt dat recruitment stilvalt geeft Purslow een bruikbaar advies.

Analyseer wat de noodzakelijke kwaliteiten zijn die zorgen voor een voortvarende ‘candidate journey’. Differentieer de specifieke onderdelen van de recruiter-functie om die te beleggen bij specialisten, vaak al aanwezig binnen het bedrijf, oa:

  • Storywriters; schrijft aantrekkelijke vacatureteksten met daarin het verhaal van het bedrijf en medewerker
  • Visual designers; creëert beelden die dat verhaal ondersteunen
  • Online marketeers; presenteert op plekken waar de juiste doelgroep zich bevindt
  • Interview-kundigen; beschikkend over mensenkennis en/of
  • Facilitators; begeleiden workshops waar collega’s kandidaten leren kennen, en vice versa, door samen te werken
  • Event managers/hosts; organiseren een soepel verloop van interviews en/of workshops, laten kandidaten zich thuis voelen en geven realistisch beeld van de bedrijfscultuur
  • Onderhandelaars; stemmen arbeidsvoorwaarden af
  • Collega’s uit de teams die een vacature hebben een prominente rol als ambassadeur om netwerk te activeren.

Functiedifferentiatie brengt specialisten in hun kracht wat resulteert in betere matches, kortere doorlooptijden en kostenbesparing door lean recruitment proces.

“Wat heb je nou liever? Eén goed 11-tal of 11 goede 1-tallen?” zou Johan zeggen.

Delen met je netwerk

Wij zijn er Om elkaar te helpen

Als je het gevoel hebt dat recruitment anders moet?

Recruitment is aan het veranderen van skills naar purpose driven. Het gaat om de mens: van #humanresoures naar #humanrelations.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Wachtwoord*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hallo!

Login op

Het ArbeidsMarketingbureau