ECBmodel canvas

Employee Centric Businessmodel

Het Employee Centric Businessmodel (#ECBmodel) is een nieuwe manier van bedrijfsvoering waarbij de focus ligt op de medewerkers. De medewerker is je belangrijkste klant. Het doel is om de kwaliteit van de arbeidsomstandigheden te verbeteren, waardoor er een hogere productiviteit, betere prestaties en een stevige binding met elkaar ontstaan. Daarnaast beter luisteren naar de medewerker en ondersteunen in de doelen die hij of zij heeft in het leven.

Het Employee Centric Businessmodel draait om het creëren van een werkrelatie die medewerkers motiveert, ontwikkelt en steunt. Dit betekent een omgeving die de medewerkers uitdaagt, maar ook waarin respect en waardering worden gekregen. Dat houdt niet op bij de deur van de onderneming.

Het is belangrijk dat er een gezonde balans is tussen doelen in het werk en privé, zodat medewerkers zich gesteund voelen. Om dit model effectief te implementeren, is het belangrijk dat er naar de behoeften van zowel de medewerkers als het bedrijf wordt geluisterd. Er moeten duidelijke doelen worden gezet en zowel de onderneming als de medewerkers moeten worden gestimuleerd om deze doelen te behalen. 

Het Employee Centric Businessmodel is een effectieve manier om de productiviteit en prestaties van een bedrijf te verbeteren, sneller passende medewerkers te vinden en de huidige medewerkers te behouden. Het is belangrijk dat bedrijven een omgeving creëren waarin medewerkers worden gesteund en waardering krijgen. Dat medewerkers begrijpen wat zij voor de onderneming beteken en wat de onderneming voor hun betekend. Antwoord op de vraag: “Waarom werk ik hier?”.

Als dit gedaan wordt, kunnen bedrijven hun doelen bereiken en hun medewerkers ondersteunen. Meer aandacht voor de mens. Van #humanresources naar #humanrelation.

Delen met je netwerk

Wij zijn er Om elkaar te helpen

Als je het gevoel hebt dat recruitment anders moet?

Recruitment is aan het veranderen van skills naar purpose driven. Het gaat om de mens: van #humanresoures naar #humanrelations.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Wachtwoord*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hallo!

Login op

Het ArbeidsMarketingbureau