White paper: Koester personeel nu algoritmen banen in de zorg bedreigen

Technologie verandert de arbeidsmarkt in sneltreinvaart. Ook in de gezondheidszorg leiden robotisering, big data en kunstmatige intelligentie tot een ongekende omwenteling op de werkvloer. Denk aan Google en talloze start-ups die nu al in de zorg actief zijn. Hoe pakt dit uit voor het werven, binden en boeien van personeel?

Wie wil weten wat de invloed van technologie op de arbeidsmarkt is, moet naar Uber kijken. Daar houdt een handvol mensen met slimme algoritmen miljoenen taxichauffeurs aan het werk. Door de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s bij Tesla en Google bestaat zelfs de kans dat chauffeurs op den duur overbodig worden. Ook in de gezondheidszorg dringen zich robotisering, big data en kunstmatige intelligentie op. Gevolg? In de gezondheidszorg komen tal van banen op de tocht te staan. Is dat erg? En hoe blijft de zorg aantrekkelijk voor menselijke medewerkers?

Download het volledige artikel van Het ArbeidsMarkeingbureau.nl

Delen met je netwerk

Wij zijn er Om elkaar te helpen

Als je het gevoel hebt dat recruitment anders moet?

Recruitment is aan het veranderen van skills naar purpose driven. Het gaat om de mens: van #humanresoures naar #humanrelations.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Wachtwoord*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hallo!

Login op

Het ArbeidsMarketingbureau