Het arbeidsmarketingbureau

Podcast 16 Personalize Recruitment: van cv naar fanmail met Heleen Mes

De invloed van recruitment op werkgeluk met de sollicitatiebrief als fanmail

Werk maken van werkgeluk is niet soft. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het minder verloop, lager ziekteverzuim, meer creativiteit, hogere productiviteit en omzet oplevert als medewerkers goed in hun vel zitten. Daarnaast is de noodzaak om te investeren in werkgeluk hoger dan ooit nu nieuwe generaties het niet meer accepteren als zij niet prettig worden behandeld. Ze hebben simpelweg veel andere keuzes, omdat bij start- en scale ups die mentaliteit in het DNA zit.

Onze gast van deze podcast is Heleen Mes. Zij is expert op het gebied van werkgeluk en de employee journey. Daar gaat het niet om zoethoudertjes, Heleen noemt dat: “de chocolade poeder op de cappuccino”. Het gaat om de essentie van werkgeluk en hoe die in de cultuur te bestendigen is. We bespreken ook welke invloed de ‘voordeur van de organisatie’, a.k.a. recruitment, heeft op die employee journey en werkgeluk.

Heleen ziet een radicale omslag in HR; “employee-centric” denken. Overgewaaid van de marketing waar de “user of customer” altijd al centraal wordt gesteld. Welk probleem wordt opgelost voor de eindgebruiker, de medewerker. Welke ideeën heeft die zelf, wat heeft die nodig? Door simpel en snel te beginnen met een eerste prototype worden unieke oplossingen ontworpen, bijgeschaafd en ingevoerd naar mooier geheel. Die visie sluit naadloos aan op Felix gedachtegoed. Welke waardepropositie verkoop je als werkgever aan je medewerker? Wat los je voor ze op, zodat zij tijd, inspanning en ideeën teruggeven.

Besproken artikelen in deze podcast:

De trends voor 2021 volgens Heleen Mes

Werk maakt niet gelukkig. Zo kan werk wél werken

De Zelf-Determinatie Theorie van Deci & Ryan en inzichten in intrinsieke motivatie

Delen met je netwerk

Wij zijn er Om elkaar te helpen

Als je het gevoel hebt dat recruitment anders moet?

Recruitment is aan het veranderen van skills naar purpose driven. Het gaat om de mens: van #humanresoures naar #humanrelations.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Wachtwoord*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hallo!

Login op

Het ArbeidsMarketingbureau