Het arbeidsmarketingbureau

Podcast 34: Het ECBmodel een oplossing voor de arbeidskrapte

Als we kijken naar de natuur en de boeren die op het land aan het werk zijn, dan weten zij iets wat wij in bedrijven nog eigenlijk helemaal niet weten. Dat denk ik tenminste.

Waarom zijn er eigenlijk organisaties? Waarom zijn er ondernemingen ontstaan? Heel lang geleden bestonden die niet en nu zijn ze niet meer weg te denken.

Ondernemingen zijn ontstaan omdat mensen samen iets wilden maken dat ze alleen niet konden. Om het beestje naam te geven, hebben we dat een onderneming genoemd. Later hebben we daar allemaal varianten op verzonnen zoals: stichtingen, coöperaties BV en NV ‘s. Het komt eigenlijk op hetzelfde neer. We willen samen iets doen en dat geven we een naam om het makkelijker te maken.

Maar wat is er nu de afgelopen 10 jaar gebeurd?

We kijken niet meer naar wat de mensen willen doen. Het doel van de onderneming is: winst maken, groeien en werkgelegenheid creëren. Dat is eigenlijk precies het tegenovergestelde waarmee ze ooit zijn begonnen.

In deze podcast gaat Harold van Puijenbroek in op een mogelijke oplossing.

Meer weten of heb je opmerkingen? Maak een afspraak met ons.

Delen met je netwerk

Wij zijn er Om elkaar te helpen

Als je het gevoel hebt dat recruitment anders moet?

Recruitment is aan het veranderen van skills naar purpose driven. Het gaat om de mens: van #humanresoures naar #humanrelations.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Wachtwoord*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hallo!

Login op

Het ArbeidsMarketingbureau