ArbeidsMarketingbureau Podcast

Het arbeidsmarketingbureau

Podcast 18 Lef.geenlof community: interactie met de overheid

Op 17 maart 2021 breng je je stem uit. Die woensdag kan je ook jouw stem inbrengen tijdens een gloednieuwe Lef.geenlof Unconference. Je moet lef hebben om initiatief te nemen. Daar hoef je geen schouderklop voor terug. Dat is waar Lef.geenlof voor staat. Mensen die werken in de zorg, het onderwijs of bij de overheid doen het niet voor zichzelf.

Lees Meer »
Het arbeidsmarketingbureau

Podcast 17 Social CV en Community bouwen op betekenisvol werk

Community bouwen waar betekenisvol werk centraal staat. Hoe werkt dat? We vragen het aan onze gast. Diana Kretschmann is “sociopreneur”, oud-historica, expert sociale identiteit én mensen-mens. Met haar stichting Possible Today Foundation ontwerpt ze oplossingen voor de economie van morgen. We bespreken hoe mensen in beweging komen en hoe gedragspsychologie toe te passen.

Lees Meer »
Het arbeidsmarketingbureau

Podcast 16 Personalize Recruitment: van cv naar fanmail met Heleen Mes

Onze gast van deze podcast is Heleen Mes. Zij is expert op het gebied van werkgeluk en de employee journey. Daar gaat het niet om zoethoudertjes, Heleen noemt dat: “de chocolade poeder op de cappuccino”. Werk maken van werkgeluk is niet soft. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het minder verloop, lager ziekteverzuim, meer creativiteit, hogere productiviteit en omzet oplevert als medewerkers goed in hun vel zitten.

Lees Meer »
Het arbeidsmarketingbureau

Podcast 13 Personalized Recruitment: Onderwijs en Socials

Buzzwoorden vliegen ons om de oren in deze podcast. We behandelen nano-, micro-, power- en celebrity- influencers, maar ook generaties die men in hokjes als babyboom, X, Y, Einstein en Z stopt. Onze gast Kiki Titulaer is van een gloednieuwe generatie. Ze vertelt over haar eigen zoektocht naar de richting waar ze wil werken.

Lees Meer »
Het arbeidsmarketingbureau

Podcast 12 Personalized Recruitment: En het onderwijs

Met een frisse nieuwjaarsduik verdiepen we ons in de eerste podcast van 2021 in de HR trends tussen Amerikaanse en Nederlandse HR en recruitment visionairs. Onze gast Anne van Lier is expert in het onderwijs. Volgens haar start daar de optimalisering in de wereld. We bespreken de parallellen tussen onderwijs, talentontwikkeling en cultuur.

Lees Meer »
Het arbeidsmarketingbureau

Podcast 11 Personalized Recruitment: Lef.geenlof

Community denken in recruitment met als gast Isabelle Sandbergen.Eerst zien, dan geloven. Door binnen een kort tijdsbestek meerdere talenten aan te trekken creëer je intern draagvlak. Tegelijkertijd een actieve community opbouwen brengt meteen winst door de direct ingevulde vacatures, maar ook op middellange termijn.

Lees Meer »