Vaderschap

Vaderschap en werk. Valt dat wel te combineren?

Papadag, leuk! Of toch niet? Vooral chaos in mijn kop! Ik ben ruim een 8 jaar vader en als ik eerlijk ben, liep ik vast. In het begin werd ik op papa-dag keihard geconfronteerd met de onstilbare honger naar zorg en aandacht van mijn zoontje.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben dolgelukkig om papa te zijn van dit top gozertje. Hij is lief, gezellig, kijkt al lekker ondeugend uit zijn ogen, maar is ook behoorlijk veeleisend. Maar elke keer als ik hem zie bloeit er een unieke versie van geluk bij mij op, die ik anders niet had gekend. Ik wist heus wel dat mijn leven er rigoureus anders uit zou gaan zien, maar ik kon me daar eerlijk gezegd vooraf geen concrete voorstelling van maken.

Daarbij komt dat ik dol ben op mijn werk! Elke dag is anders met afwisselende en uitdagende projecten. Daarnaast besteed ik veel tijd en aandacht aan doorontwikkeling van lopende initiatieven, zoals de komende vernieuwing van Het ArbeidsMarketingbureau (even off-topic; maar ik ben razend enthousiast over de nieuwe richting die Felix binnenkort op gaat!! Daarover later meer…)

Vaderschap en werk, valt dat eigenlijk wel te combineren?

Meer van mijn vrienden zitten in dezelfde situatie. Mijn lotgenoten spraken gelukkig bemoedigende woorden. We kwamen zelfs tot de conclusie dat er een manier is om je leven weer onder controle te krijgen en niet totaal te laten dicteren door dat kleine, lieve, mormeltje.

In mijn pré-papa-leven kon ik nog lukraak werken wanneer het mij uitkwam. Vroeg in de ochtend of juist midden in de nacht. Die slaap haalde ik later in met een robuuste power-nap. Van dat concept moet ik voorlopig mentaal even afscheid nemen.

Ik ben me er nu van bewust dat tijd schaars is. Hierdoor heb mezelf aangeleerd om tijd in effectieve blokken te verdelen waarin je onvoorwaardelijke aandacht hebt voor prive óf het werk wat je wilt afronden.

Deze structuur levert me rust op in mijn hoofd. Ook is het raadzaam om op een andere locatie dan thuis aan de slag te gaan, bijvoorbeeld op een inspirerende flexwerkplek. Daarnaast ben ik er ook alert op om de tijdsblokken goed af te stemmen met mijn vrouw en in onze gezamenlijke Iphone agenda direct in te plannen.

Heb jij ook tips en trucs over work-life balans of wil je meer weten, dan zie ik je comment hieronder graag tegemoet! Dit wordt namelijk een belangrijk topic in de binnenkort te lanceren Het ArbeidsMarketingbureau (oeps, verklapt;-)

Stay tuned!

Delen met je netwerk

Wij zijn er Om elkaar te helpen

Als je het gevoel hebt dat recruitment anders moet?

Recruitment is aan het veranderen van skills naar purpose driven. Het gaat om de mens: van #humanresoures naar #humanrelations.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Wachtwoord*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hallo!

Login op

Het ArbeidsMarketingbureau