Wat levert Personalized Recruitment op

Een persoonlijk verhaal uit de praktijk:

“Ik ben trots dat we vorig jaar in staat waren om te kiezen voor persoonlijk gerichte werving. Voor ons was dit een grote stap omdat wij gewend waren aan traditionele werving in de vorm van advertenties en cv’s beoordelen, zelf of uitbesteed aan reguliere recruitmentbureaus. Het water stond ons aan de lippen; te weinig personeel en we vonden geen geschikte kandidaten. Als we al kandidaten vonden dan duurde het een eeuwigheid voordat deze door de selectie heen waren.

Na een presentatie van Het Arbeidsmarketingbureau over plezier vinden in werk, gezonde groei in carrière en daardoor een gelukkig leven, heeft ons management de keuze gemaakt voor de totaal andere aanpak. We zijn samen met Felix in gesprek gegaan met onze huidige werknemers en hebben gesproken over wat hen beweegt om iedere ochtend voor onze gezamenlijke bijdrage aan de wereld aan de slag te gaan. Al snel kwamen wij erachter dat die bijdrage niet zo bekend was als door het management werd aangenomen.

We zijn deze bijdrage samen met Het Arbeidsmarketingbureau, de directie en onze medewerkers gaan beschrijven in een taal die iedereen snapt. Dat was geen gemakkelijke taak. Na een paar weken kwamen we met een prachtige en doeltreffende beschrijving van wat wij leveren en waarom we dat doen. Deze hebben we verder uitgewerkt om te kunnen communiceren met latent werkzoekenden. Samen met de marketingafdeling heeft Het Arbeidsmarketingbureau ons gewezen op de mogelijkheden waarvan we al veel wisten omdat we dat eigenlijk al jaren deden voor ons merk naar klanten, maar nu dus voor onze nieuwe klant; de toekomstige medewerker.

De resultaten waren verbluffend. Niet alleen hebben we veel geld bespaard in de werving, maar de selectietijd werd drastisch verminderd, zie bijgevoegd Factsheet. Door het bundelen van kennis en kunde tussen Marketing en Recruitment is onze communicatie naar binnen en buiten strakker, duidelijker en vooral één die iedereen kan delen. De volgende stap wordt het organiseren van events en communities waardoor we al met mensen in onze markt gaan samenwerken zonder dat ze in dienst zijn, om zo een relatie op te bouwen. Uiteindelijk gaat het om die relatie en wáárom we met elkaar samenwerken en dat we met elkaar geluk in werk nastreven”.

Tijd voor Personalized Recruitment.

 
 

Delen met je netwerk

Wij zijn er Om elkaar te helpen

Als je het gevoel hebt dat recruitment anders moet?

Recruitment is aan het veranderen van skills naar purpose driven. Het gaat om de mens: van #humanresoures naar #humanrelations.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Wachtwoord*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hallo!

Login op

Het ArbeidsMarketingbureau