Wat zegt een CV nou eigenlijk?

Wat zegt een CV nou eigenlijk? Wanneer, hoe lang en waar iemand heeft gewerkt. Niets over de omstandigheden en het succes. Toch is dit stukje papier het eerste en enige waarop werkgevers kandidaten selecteren. Resultaat? Alleen goede CV schrijvers worden uitgenodigd. Als ze zichzelf dan ook goed presenteren, bemachtigen ze de baan. Zijn schrijven en presenteren de belangrijkste criteria voor elke job? Vaker niet dan wel.

Op deze wijze werven beslist over het verloop van vele carrières. Talentvolle mensen krijgen niet de kans zich te ontplooien. Ook een gemiste kans voor bedrijven die zich afsluiten voor talent dat kan helpen succesvoller te zijn.

Verbeteren vereist omdenken. Verleg de focus op ervaring naar groeipotentieel en leervermogen. Dat verbreed het potentieel en houdt starre “zo doen we dat altijd”-mentaliteit buiten de deur. Je kan ervoor kiezen om de samenwerking aan te gaan met álle kandidaten nog vóórdat je een contract aanbiedt. Vertrouw op het iteratieve proces waar je met vallen en opstaan leert van extern talent en kan aanpassen, net als succesvol business development. Zet de voordeur van de onderneming wijder open om de uitdagingen waar je onderneming voor staat op te lossen.

Delen met je netwerk

Wij zijn er Om elkaar te helpen

Als je het gevoel hebt dat recruitment anders moet?

Recruitment is aan het veranderen van skills naar purpose driven. Het gaat om de mens: van #humanresoures naar #humanrelations.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Wachtwoord*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hallo!

Login op

Het ArbeidsMarketingbureau