Jij

Café de Ceuvel in Amsterdam wilde de planeet redden en het pensioenfonds deed uiteindelijk mee

Vanuit Café de Ceuvel, een duurzaam restaurant in Amsterdam-Noord, maakte Joey Hodde (30) maandelijks rond de duizend euro over naar het Pensioenfonds Horeca & Catering. „Waar gaat al dat geld eigenlijk naartoe?”, vroeg hij zich vijf jaar geleden af. Na veel speurwerk online en diverse telefoontjes had hij het antwoord. Voor een aanzienlijk deel investeerde het fonds het pensioengeld van horecawerknemers in de fossiele industrie, bedrijven in de olie-, gas- en kolensector. „Geld dat bedoeld is voor onze veilige oude dag, bleek rechtstreeks te worden geïnvesteerd in bedrijven die een gevaar vormen voor precies diezelfde toekomst.”

Lees meer

Bron: NRC

Delen met je netwerk

Wij zijn er Om elkaar te helpen

Als je het gevoel hebt dat recruitment anders moet?

Recruitment is aan het veranderen van skills naar purpose driven. Het gaat om de mens: van #humanresoures naar #humanrelations.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Wachtwoord*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hallo!

Login op

Het ArbeidsMarketingbureau