Succesvolle employee value propositions

APPLE: ‘THINK DIFFERENT’
We weten het allemaal nog wel: eind jaren ’90 kwam Apple met een reclamespot die een ode bracht aan een flink aantal groten der aarde die te boek stonden als buitenbeentjes, met de boodschap ‘Think Different’. Naast een briljante reactie op IBM’s motto ‘Think’ was het stiekem tevens één van de eerste grote EVP-slogans die ooit het daglicht zag.

Steve Jobs gebruikte, in overleg met zijn beste communicatie-adviseur, de corporate slogan met een ander doel dan reclame alleen: het moest een herkenbare waarde zijn voor de bestaande medewerkers en hun verenigenen daarnaast een aanlokkelijk plaatje opleveren voor potentiële medewerkers. De IT-nerds binnen en buiten het bedrijf herkenden zich massaal in de persona van excellerend buitenbeentje en voelden hun ego eindelijk eens gestreeld worden, in plaats van gekleineerd.

De slogan ‘Think Different’ raakte in 2002 in onbruik, maar nog altijd besteedt Apple veel aandacht aan zijn EVP door keer op keer opnieuw te analyseren waar een fijne werkomgeving uit bestaat voor hun medewerkers en de pool met interessante potentiële medewerkers. Het bedrijf heeft op deze manier vernieuwende initiatieven laten zien als de eerste werkgever met een in-house dokterspost, een van-en-naar-werk shuttleservice en verlengd zwangerschapsverlof voor zowel moeders als vaders. Alles om Apple een aantrekkelijke werkgever voor zowel huidige als toekomstige werknemers te maken.
Bron: Het belang van een sterke emplyee value proposition

HubSpot
“We’re building a company people love. A company that will stand the test of time, so we invest in our people and optimize for your long-term happiness.”

Nike
“We lead. We invent. We deliver. We use the power of sport to move the world.”

Dell
In the eight years since Moynihan drafted Dell’s original EVP, she says, the core has not changed dramatically. What has changed is the level of emphasis she and her team place on specific aspects of the promise. As Dell 2.0 becomes reality, they are focused on communicating two specific aspects of the EVP: the freedom to dream big and the opportunities for career development at Dell.

Bron: Creating a Compelling Employee-Value Proposition

Delen met je netwerk

Wij zijn er Om elkaar te helpen

Als je het gevoel hebt dat recruitment anders moet?

Recruitment is aan het veranderen van skills naar purpose driven. Het gaat om de mens: van #humanresoures naar #humanrelations.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Wachtwoord*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hallo!

Login op

Het ArbeidsMarketingbureau