Annette de Groot Het Arbeidsmarketingbureau

Wat betekent werk voor Annette de Groot?

Wat betekent werk voor jou? Lees hier het verhaal van Annette!

Toen ik in het proces zat van het kiezen van een studie, had ik het gevoel dat ik een studie moest kiezen waarmee ik veel kans zou hebben op de arbeidsmarkt, noem het verantwoordelijkheidsgevoel voor later. De studie rechten is erg breed, waardoor er ook veel kansen op tafel komen te liggen. Ik pleit ook wel, na mijn eigen ervaring, dat jongeren met een algemenere studie beginnen en later specifieker gaan inzoomen op hun kwaliteiten en interessegebieden: relatief jong zo’n keuze maken kan knap lastig zijn.

Naast mijn studie had ik een bijbaantje bij de rechtbank als administratief juridisch medewerker, waar ik uiteindelijk zo’n vijf jaar heb gewerkt. Hier kreeg ik een inkijkje in hoe recht werkt in de praktijk. Later groeide pas mijn behoefte om te gaan ondernemen. Sinds augustus ben ik dan ook mijn eigen kantoor begonnen als advocaat, met arbeidsrecht als expertise.

Creativiteit in het ondernemen en omgaan met taal in het uitvoeren van mijn beroep is de juiste combinatie voor mij. Het onderzoekend te werk gaan, zowel bij het opzetten van mijn eigen kantoor als bij het helpen van cliënten maakt deze combinatie nog uitdagender. Wel wilde ik mezelf onderscheiden van andere advocaten. Meer de persoonlijke touch erin krijgen. Ik wil het stigma van typische advocaten doorbreken. Door niet formeel, maar benaderbaar te zijn. Dit probeer ik online te laten zien op LinkedIn. En in gesprekken met cliënten. Die probeer ik persoonlijk en luchtig te voeren. Ook met humor. Cliënten die bij mij komen, zitten vaak in een stressvolle situatie. Dan is het fijn als ze die stress niet ervaren in de gesprekken met hun advocaat. Door het persoonlijk te houden geeft het uiteindelijk ook nog meer voldoening als ik heb kunnen strijden voor iemand en diegene heb kunnen helpen, het liefste met positieve uitkomst natuurlijk.

#personalizedrecruitment #recruitment #mindset #community #purpose #onderneming #ondernemer #ondernemendemannen #ondernemendevrouwen #eigenzaak #freelancejobs #zzper #werken #jobtobedone #clubhouse #werkgeluk #gelukkigdoorwerk #hobby #podcast #simplecast #spotify #spotifyviral #advocaat #arbeidsrecht #advocaatnederland

Delen met je netwerk

Wij zijn er Om elkaar te helpen

Als je het gevoel hebt dat recruitment anders moet?

Recruitment is aan het veranderen van skills naar purpose driven. Het gaat om de mens: van #humanresoures naar #humanrelations.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Wachtwoord*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hallo!

Login op

Het ArbeidsMarketingbureau